Ki is az a General Trix?

Október 4-én, a Riddim Colony lemezbemutató alkalmából ismét nálunk csapat a temesvári raggamuffin arc, General Trix. Aki nem kifejezetten követte a munkásságát, bizonyára az is tudja, hogy a kolónia 2008-ban megjelent első nagylemezén már vendégszerepelt egy verze erejéig, mégpedig a Wha Gwaan című dalban és videóklipben. Fellépett már nálunk a srácokkal és saját sound systemével is, de elég régóta nem hallhatuk itthon élőben. Most újra eljön, úgyhogy itt egy rövid ismertető vele kapcsolatban.
A romániai születésű MC első dalát 15 évesen rögzítette, akkor még Kris Tricky néven. Pályája elejént jobbára rappel foglalkozott, de pár év elteltével ráérzett, és elkezdett reggae riddimekre írogatni. Akkoriban jónéhány romániai zenésszel, dj-vel és producerrel dolgozott együtt, de messze volt még egy saját album kiadásának lehetőségétől. Aztán 2003-ban összehozta a sors a selector-producer Injektah-val, és közösen kezdtek el bulikat szervezni országszerte, próbálták élesztgetni a helyi masszívot. Egy évre rá, Mighty Boogie-val kiegészülve megalakult a Fyah Burn Sound, akikkel 2007 novemberében, egy Dance Hall Fever pénteken a Trafóban is zenéltek.
A következő években szólóban, és különböző sound systemekkel deejay-ként rengeteg helyre eljutott Európában, és a duplate-ek és közreműködések közepette, azért szépen lassan készültek első lemezének dalai is.
Az ideális helyet az album elkészítéséhez Hollandiában találta meg, ahol is egy svéd producer, Andreass Ante Johansson segítségével 2011-ben megszületett a Greenlight project. Az egész lemezt a 80-as, 90-es évek digitális reggae hangzása határozza meg, kicsit modernizálva, egy kis hip-hop és digitális pop ihletéssel. Amolyan "ultramodern oldschool".
A hivatalos General Trix Soundcloud csatornán a rengeteg ingyenes letöltés mellett a Greenlight albumot is megtaláljátok.